Založ si blog

O zákernosti zlodejov a Lipšicovej parlamentnej šou

Dvojdňové odvolávanie premiéra Fica odhalilo, že niektorí horliví opoziční diskutéri sú rovnako zákerní, ako zlodeji, ktorí pripravovali tunel za milión euro.

Ako stojí otázka?

O dvojdňovej schôdzi parlamentu na tému nekresťansky predraženej počítačovej tomografie (CT) pre piešťanskú nemocnicu si môže myslieť každý svoje. Podľa niekoho opozícia nemá iné nástroje na to, aby poukazovala na prešľapy vládnej moci, a preto je legitímne, keď na tieto účely využíva/zneužíva inštitút odvolávania premiéra. Oprávnene sa však dá namietať, že keď má Smer v parlamente 83 poslancov, výsledok rokovania je dopredu známy, a preto ide len o mlátenie prázdnej slamy. Na jednom i druhom názore je čosi pravdy. Avšak v súvislosti s kauzou pokusu o nákup predraženého CT nestojí otázka tak, či mimoriadna schôdza áno alebo nie. Na mieste je totiž iná otázka: Ako?

Politici a ľudoví zabávači

Netreba si zastierať fakt, že dvojdňová schôdza bola predstavením, v ktorom hral hlavnú úlohu poslanec Daniel Lipšic. Vo vedľajšej hlavnej úlohe mu sekundoval ďalší popredný predstaviteľ politickej ľudovej zábavy Igor Matovič. Aj keď budem najmä Lipšica v nasledujúcich riadkoch kritizovať, nedá sa tejto dvojici uprieť nadanie pre parlamentné scénické umenie, o akom sa ospalým politikom Jánovi Figeľovi, Pavlovi Frešovi a Bélovi Bugárovi ani nesníva. Na obranu týchto matadorov zase treba povedať, že im slúži ku cti, že v hystérii, zavádzaní a iluzionistických trikoch neklesli tak hlboko, ako páni Lipšic a Matovič.

Kým sa pustím do Daniela Lipšica, musím stratiť niekoľko slov o podstate kauzy. Ťažko nájsť slušné slová na pomenovanie toho, o čo sa pokúsili niektorí štátni funkcionári a firma Medical Group pri obstarávaní CT prístroja. Podľa mojej mienky to bol pokus o lúpež za bieleho dňa, a to nielen na účet daňových/odvodových poplatníkov, ale najmä na úkor nášho zdravia. A to je naozaj bezcharakterný hyenizmus.

Lenže rovnako bezcharakterné je že Daniel Lipšic v honbe za preferenciami zneužíva oprávnené rozhorčenie ľudí, ktoré sa usiluje zväčšiť šírením strachu za pomoci lží a vykonštruovaných sprisahaneckých/konšpiračných teórií.

Načo potrebuje Lipšic Pentu?

Penta rozhodne nie je spolkom anjelov. Ale prečo musí Lipšic už aj tak nehoráznu kauzu prifarbovať zjavne vymyslenými bájkami o prepojení Medical Group s Pentou? Spis Gorila síce všeličo naznačil, ale načo by Medical Group v tomto kšefte potreboval Pentu, keď má oveľa mocnejšieho tútora, ktorým je Juraj Široký? Lenže otázku si možno položiť aj tak, načo v tomto prípade potrebuje Pentu Lipšic. Odpoveď je veľmi jednoduchá. Aby bola jeho rozprávka viac sexy. V tomto prípade „viac sexy“ znamená, aby ľudia mali ešte väčší strach, že so Slovenskom je to horšie, ako v skutočnosti. Lipšic premaľováva zlý obraz Slovenska na ešte horší, ako je už aj tak neradostná realita.

Všadeprítomný je len Boh. Dokonca ani Penta nie je všade, aj keď Lipšic robí veľa pre to, aby nás o tom presvedčil. Citujme správu agentúry SITA: „Predseda hnutia Nova Daniel Lipšic odhalil podľa neho dôkaz, že firma Medical Group so stopou na predsedu parlamentu Pavla Pašku, ktorá dodala piešťanskej nemocnici predražené cétéčko, má napojenie na investičnú skupinu Penta. V Belize totiž sídli na rovnakej adrese ako firma Penta Enterprises Ltd. Web OpenCorporates, ktorý zhromažďuje firmy po celom svete, obsahuje záznamy o 2 135 spoločnostiach, ktoré majú v mene ‚Penta’, o 33 spoločnostiach Penta Enterprises a o 55 spoločnostiach Penta Investments (vrátane Penta Investments z Ugandy, ktorá podniká už od roku 1985).“

Chobotnica nie je Gorila

K tomu nieto čo dodať. Lipšic vyvoláva obrazy zlých duchov a berie si na pomoc Pentu preto, aby vytváral dojem, že on a jeho sekundant Matovič sú jediní, kto porazí Gorilu. Ale to nie je pravda, pretože v kauze piešťanského CT zjavne nejde o Gorilu, ale o inú chobotnicu. A jej chápadlá nikdy nerozpletie poslanec Lipšic, ktorý sa o odpudivú kauzu Gorila začal zaoberať až vtedy, keď to bolo pred voľbami 2012 populárne. Chobotnicu na trase Piešťany – Medical Group – Belize (prípadne Pavol Paška) môžu objasniť len orgány činné v trestnom konaní. Ak sa v kauze CT začne trestné stíhanie, Belize bude musieť na základe medzinárodnej právnej pomoci odhaliť, kto sú skutoční majitelia tejto podozrivej firmy, a či je za nimi aj predseda parlamentu Paška.

Lenže o to Lipšicovi vôbec nejde. Scenár jeho politickej šou vôbec nepočíta s odhaľovaním faktov, pretože je založený na vytváraní temných mýtov a od úst k ústam šíreným hororovým rozprávkam. To posledné, čo poslanec Lipšic potrebuje, je jasné vyšetrenie tohto prípadu, pretože to by mu zabránilo šíriť strach a poplašné správy.

Na ťahu je teda jeho priateľ a nástupca vo funkcii ministra vnútra Robert Kaliňák. Musí sa rozhodnúť. Buď dá zelenú nekompromisnému vyšetrovaniu, čím možno spôsobí problémy straníckemu kolegovi Paškovi, ale zároveň vyvráti Lipšicove bludy, alebo dá na objasnenie kauzy embargo, zachráni predsedu parlamentu a tým umožní bossovi Nova pokračovať v jeho nechutnej hre s verejnou mienkou.

V kaze CT ostáva otvorených mnoho otáznikov. Jedno je však isté. Ten, kto bezcitne straší klamstvami verejnosť, je rovnako zákerný, ako tí, ktorí chceli okradnúť pacientov o milión euro.

Nové odhalenia v kauze nákupu odpočúvacieho systému!

23.09.2014

Existuje veľa otázok, na ktoré by sa mali pýtať novinári v súvislosti s nákupom odpočúvacieho systému. Ale nepýtajú sa. Nevedia? Nechcú? Nemôžu? Pokúsim sa im aspoň našepkať.

Lipšic sa správa ako (by bol) páchateľ

11.09.2014

Predseda Nova Daniel Lipšic zvolal už druhú tlačovku ku kauze odpočúvacieho systému. Na prvej vystupoval teatrálne a hystericky. Na druhej sa správal tiež teatrálne a hystericky a ešte k tomu aj ako (by bol) páchateľ.

Prečo sa Lipšic schováva za Pentu

08.09.2014

Podpredseda Nova Marcel Klimek je trestne stíhaný. Stíhaný je aj posledný križiak Milan Krajniak. Ich boss Daniel Lipšic sa naoko hlási, že ak sú stíhaní oni, musia obviniť aj jeho. V tomto dlhom blogu vysvetlím, ako Lipšic v skutočnosti hodil svojich ľudí cez palubu.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 141090x
Priemerná čítanosť článkov: 6134x

Autor blogu

Kategórie